E-maile podawane przy rejestracji

regulamin, bieżące sprawy, informacje od administracji

E-maile podawane przy rejestracji

Postprzez Scarlett » 28 lut 2018, o 17:47

:!: Drodzy użytkownicy :!:
Apeluję do Was o rejestrowanie i używanie kont na prawidłowych, działających i aktualnych adresach e-mailowych!
Wasze maile nie są widoczne dla nikogo poza administratorem i moderatorami. Nie są nikomu dalej przekazywane, nie są nigdzie udostępniane ani wykorzystywane bez Waszej wiedzy. Z forum nie są wysyłane żadne newslettery oraz spamy więc nie musicie obawiać się podawania maila, z którego korzystacie na co dzień. Używam tego maila tylko jeśli dzieje się coś z kontem (nigdy nie musiałam jeszcze tego robić) lub kiedy odpisuję na Wasze maile związane z Waszym kontem.
Adresy e-mailowe są wymogami rejestracji na każdym forum i wynika to z kilku rzeczy.
Prawidłowe maile służą prawidłowemu działaniu konta. To właśnie na te maile podane podczas rejestracji generowane są zmiany hasła, kiedy go zapomnicie i postanowicie wygenerować nowe. Tylko na ten mail mogę odpisywać w sprawach dotyczących funkcjonowania Waszego konta w przypadku, kiedy nie możecie się zalogować lub wystąpiły inne problemy. Jeżeli ktoś napisze na maila forumowego, że jest właścicielem konta X, ale zapomniał hasła i nie pamięta na jaki mail się rejestrował to nie mogę zrobić w tym przypadku NIC.
Ponadto, odkąd pojawiły się wysypy spamy i reklam, każde rejestrujące się konto, zanim będzie mogło w pełni korzystać z forum, musi zostać przeze mnie zaakceptowane do dalszego użytkowania. W ten sposób minimalizuję (bo jednak nie mogę powiedzieć, że całkowicie zapobiegam) rejestrowaniu się tutaj botów lub kont firmowych. W związku z tym, jeśli podacie niewłaściwego maila to nie przyjdzie Wam link aktywacyjny i nie dostaniecie się na forum.
Często zdarzają się rejestracje na jakieś nieistniejące maile, np. vdkjhfvidsgfdsicgh@gfgfh.com i po prostu nie będę takich akceptować.
Dodam też, że jeśli macie nieprawidłowe maile i piszecie do mnie na PW, również nie wykonam żadnej akcji naprawczej konta, gdyż zazwyczaj wiąże się to z ponowną aktywacją konta i wygenerowaniem linku aktywacyjnego.

Proszę również o niepodawanie adresów mailowych w postach - jeśli chcecie się nimi wymienić, proszę to robić na PW.
Kiedy chcecie abym coś Wam wysłała (afirmacje, programowania, skany artykułów i inne rzeczy, które często wysyłam) to automatycznie robię to też na maila podanego przy rejestracji więc w tym nieoficjalnym przypadku, również dobrze jak jest prawidłowy ;)

Bardzo proszę gości, którzy chcą się zarejestrować, aby zakładali konta na prawdziwe, działające maile, a użytkowników o to by zmienili maile na inne jeśli zapomnieli do nich haseł, są już nieaktualne albo są nieprawidłowe.
W CAŁYM CHAOSIE JEST KOSMOS. W CAŁYM NIEPORZĄDKU SEKRETNY PORZĄDEK.
Carl Gustav Jung
Scarlett

Podziękował : 548 razy
Otrzymał podziękowań: 2588 razy

Powrót do Dział informacyjny