Wikipedia.
Sigil – symbol stworzony dla specyficznego celu, magicznego życzenia. Symboliczna reprezentacja rezultatu pożądanego przez maga lub osobę zainteresowaną.
Austin Osman Spare (1886–1956), w swoim Zos Kia Cultus, sugeruje używanie sigili samych w sobie, tzn. poza rytuałami. Jego technika, zwana dziś sigilizacją, stała się centralnym elementem magii chaosu.
Teoria sigili opiera się na założeniu, że jeśli pewne głęboko zakorzenione w podświadomości fakty mogą wywierać wpływ na nasze działania, to można wykorzystać ten fakt w odwrotny sposób. Wystarczy, iż wprowadzi się do podświadomości pewien symbol (sigil), uprzednio nadając mu pewne znaczenie. Następnie należy zapomnieć znaczenie owego sigilu, opcjonalnie go zniszczyć[5]. W ten sposób wpływamy na naszą podświadomość.
Sigil może posiadać formę abstrakcyjną, obrazkową lub semi-abstrakcyjną. Może istnieć zarówno fizycznie, wirtualnie, jak i myślowo. Wizualne symbole są najpopularniejszą formą sigili, ale stosowane bywają także dźwięki i kształty. Istnieje wiele rodzajów sigili: alfabetyczne, runiczne, obrazkowe, fonetyczne (mantry), akustyczne, przestrzenne oraz wiele innych, które opracowują sami zainteresowani sigilizacją. Obecnie są już dostępne poradniki tworzenia osobistych symboli sukcesu – magicznych sigili.
A teraz zaczerpnięte za forum ezoradar
Co to są Sigile?
Jest to jedna z istotniejszych praktyk magii Chaosu, chodź z samą magią nic wspólnego nie ma
Jak to wygląda i jak to się robi?
To bardzo proste. Wyciągamy czystą kartkę. Na kartce piszemy nasze życzonko. W jakiej formie ?
Podświadomość nie rozumie słowa NIE. Więc nie pisz tego słowa, bo może przynieść odwrotny skutek. Np. Nie chcę być mały - podświadomość rozumie to tak - Chcę być mały. I oto realizuje nasz przekaz
Unikamy też słów : Chcę, będę, Zobaczę - czyli czasu przyszłego. Można pisać w przyszłym, ale efekt będzie gorszy. Piszemy w teraźniejszym !
Jestem Bogaty.
Mam dziewczynę.
Mam wspaniałą pracę. <-- to są przykłady dobrze zapisanego życzonka.
Jak już mamy swoje życzonko, zapisujemy w formie fonetycznej (czyli tak, jak się wymawia) np moje :
Chcę mieć dziewczynę zapisujemy tak HCĘ MIEĆ DZIEWCZYNĘ.(ja bym napisała hce miec dziewczyne) Następnie usuwamy polskie znaki i zostaje nam :
HCEMIECDZIEWCZYNE. Teraz, usuwamy literki które się powtarzają i wychodzi nam :
HCEMIDZWYN
Teraz rysujemy sigila. Nie może on przypominać zdania. Ma być to znak z liter
Wpisujemy i kombinujemy. Jeżeli jakaś litera przypomina nam inną np. N wygląda jak odwrócone Z to nie musimy jej pisać. Albo jakby W przypominało nam V, to tego V nie musimy pisać. (Dziękuje, Vay )
I jak już mamy gotowy obrazek, należy go przyswoić .
Przyswajanie !
Najlepiej "wdrążyć go w podświadomość" przy orgaźmie (sprawdziłem). Wtedy podświadomość najlepiej zapamiętuje.
Jeżeli u Was orgazm odpada z jakiś powodów, zostają inne drogi :
-Patrzenie się w sigil bez mrugania i ruszania oczami, przez ile wytrzymamy. Powtórzyć dwa razy
-Kładziemy się na podłogę, i zaczynamy robić różne ćwiczenia fizyczne (pompeczki, szóstke Weidera - musimy się zmęczyć). Gdy zaczynamy się męczyć, podczas ćwiczeń wpatrujemy się w sigil.
Po wszystkim sigil zniszczyć i pozwolić podświadomości działać.
Odnoszę wrażeni, że nic nowego już nie ma co pomoże nam spełnić nasze pragnienia. Przecież określ swoje pragnienie, pomyśl, zapomnij jest nam dobrze znane. Tylku tu dodatkowo wchodzi sybmol, czy spotkaliście się z tym, stosowaliście?