mrO napisał(a): Moim zdaniem moja reakcja na napotkane działanie moje czy kogoś innego nie powinna w ogóle mieć miejsca, podchodzę do tego:"Aha Ok".
pit napisał(a):Ok, takim Bogiem jesteś :-)
Prawo przyciągania nie ogranicza się do świadomego przyciągania. Cokolwiek zrobisz jest akcją, która spowoduje reakcję. Umiesz spodowac zablokowanie reakcji na swoje wszystkie działania?
pit napisał(a):Tak, to sławetne prawo karmy nie ogranicza się do reakcji tego, kogo dotyczyła akcja. To jest zapisane w życiu dawcy i biorcy. Świadomość odbiorcy nie powoduje wymazania akcji. Może wrócić od razu jak i za kilka lat, bądź w następnym wcieleniu.
pit napisał(a):
Najpierw napisałeś, że jesteś bogiem, teraz, że to co napisałem, to podstawy i że prawo nie powinno tak działać, że powinno nie być reakcji. (Zatem skoro nie powinno być reakcji, to czemu powinna być akcja? ) Jednocześnie, że pewne rzeczy, na które nie masz wpływu, omijasz i że przede wszystkim jedynie obserwujesz, a co się uda to zrobisz. To łączy się raczej z tym, że nie jesteś Bogiem a obserwatorem.
mrO napisał(a):Jakby nie patrzeć z drugiej strony dalej jestem Bogiem z prostego powodu: sugerując się tym co głoszą różni mówcy związani z pp "dobre emocje tworzą dobre "co tam chcemy". Żyjąc tu i teraz jesteś wdzięczny za to co masz i nie myślisz o tym co było czy o tym co będzie. Żyjąc tu i teraz wywołujesz dobre emocje co prowadzi do dobrego wszystkiego co tylko chcesz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości