dream75 napisał(a):PewnieTak napisał(a):Jeju ludzie Wy na prawdę wierzycie w takie coś jak prawo przyciągania ? Te wszystkie bzdury już całkiem wyprały wam mózgi ? Na prawdę wierzycie, że wszystko co was w życiu spotyka jest zależne tylko i wyłącznie od was ? Jeżeli kogoś z was przejedzie na pasach pijany kierowca, który mimo wiedział, że jest pijany, a jechał to winić będziecie siebie, bo to Wy sprawiliście to myślami czy tam wibracjami ? Albo inny przykład. Ktoś chce być milionerem pomijam już wygranie w lotto czy coś, ale no błagam was na prawdę myślicie, że ni z gruszki ni z pietruszki na waszym koncie będą krocie? Okej, to że ktoś dorabia się milionów spoko, ale nie zapominajcie, że Ci ludzie musieli mieć już na początku ogromny kapitał na start biznesu albo rozwijali się po trochu. Tak samo bzdura, że jeżeli ktoś coś osiągnął, to ja też mogę to zrobić. Niektórzy mieli lepszy start, lepsze możliwości, może więcej talentu do tego i osiągnęli to co chcieli, a inni nie mieli tak dobrego startu i niestety nie mają co liczyć na takich efekt jak osoba z lepszym startem.
PewnieTak rozumiem Twój sceptycyzm. Ja od samego początku istnienia tego forum głoszę, że najistotniejsze jest działanie-poszukaj sobie moich postów na ten temat. To, że większość tutaj uważa inaczej-mają do tego pełne prawo. Nic mnie ani Tobie do tego w co wierzą inni, bo to tylko ich sprawa.
Przeczytałem kiedyś bardzo mądre zdanie: "Wszystko w co wierzysz, może być tylko błędną opinią innych". Weź to pod rozwagę.
Samo prawo przyciągania jednak działa, jest ono jednym z tzw. praw naturalnych. Tłumaczyłem to dokładnie tutaj: viewtopic.php?f=9&t=508&start=10#p20750 Ale by zrozumieć sens, to musisz przeczytać pierwszy post tamtego wątku, który napisała faith-tu masz linka: viewtopic.php?f=9&t=508#p20725
PewnieTak 90% polskiego społeczeństwa to katolicy. Nie wiem, czy jesteś katolikiem, ale dla mnie wszelakie religie są nie do pogodzenia z istotą najwyższą. Powiedz jednak wierzącym, że są w błędzie i zobaczysz jaka będzie reakcja![]()
No i na koniec weź pod uwagę, że to jest mimo wszystko forum tematyczne poświęcone własnie prawu przyciągania
Masz racje, to forum poświęcone prawu przyciągania i może faktycznie za ostro na początku napisałem, a to dlatego, że mam już po dziurki w nosie tego. Co trochę widzę jakiś co coaching i masę ludzi która ślepo we wszystko wierzy i robią im przez to papkę z mózgu, a do tego wydają masę pieniędzy na to, ale to ich pieniądze i mogą sobie robić z nimi co chcą. Nie, nie jestem katolikiem ani wyznawcą żadnej innej wiary.
Na pewno nie zmienię zdania odnośnie tego co napisałem wcześniej. Nie, nie możemy wszystkiego i nie wszystko jest zależne od nas samych.