Karoca napisał(a):Witam:) Książka "LIFTING BEZ SKALPELA" Christiny Gugler. Absolutny numer jeden! Mam tę książke parę lat i wykonuję ćwiczenia mięśni twarzy. Joga twarzy, masaże japońskie, koreańskie, chińskie się kryją. Pozycja obowiązkowa. Mam 37 lat, mówią, że wyglądam na 27:)
Świetlista napisał(a):A jak z trwałością koloru na włosach po tej kostce?
jaskier napisał(a):Karoca napisał(a):Witam:) Książka "LIFTING BEZ SKALPELA" Christiny Gugler. Absolutny numer jeden! Mam tę książke parę lat i wykonuję ćwiczenia mięśni twarzy. Joga twarzy, masaże japońskie, koreańskie, chińskie się kryją. Pozycja obowiązkowa. Mam 37 lat, mówią, że wyglądam na 27:)
Dzięki za polecenie, przyciągnęłam ją sobie po taniości na tablicy, i tak sobie leżała, aż nie zdałam sobie sprawy, że założony plan wykonywania ćwiczeń nigdy nie zostanie wdrożony, zatem zmieniłam plan i ćwiczę od tygodnia i jakkolwiek bzdurne się to wydaje, to mam wrażenie, że po ćwiczeniach skóra jest taka bardziej świetlista, jędrniejsza.No i przede wszystkim rezonuję bardzo z ogólnym podejściem Christy, więc jestem podwójnie zachwycona, dziękuję!
Karoca napisał(a):O to fajnie, że Ci spasowała:) Mam jeszcze taką książke, kiedyś trafiłam na pdf, babka nazywa się Fisher czy jakoś tak z wczesnych lat 90 /nie mam tytułu i autora bo kartki były drukowane z 10 lat temu i są już nieźle zmolestowane:/.Właśnie je przeglądam(leżały w szufladzie parę lat) i tak widze, że są bardzo podobne do Lbs z tym, że zawierają jeszcze ćwiczenia zaawansowane( tam się już pracuje na mięśniach twarzy wkładając rece do buzi). Jak lubisz te klimaty to jest taka kobitka fit faces Natalia Broberg. Brałam ostatnio udział w takim kursie on line. W sumie nic nowego ale po jednym poście na insta kupiłam taśme kinezjologiczną
i naklejałam pare razy na noc na zmarszczki.(pani w zaprzyjaźnionej aptece opadły ręce jak jej powiedziałam po co mi to). To niby chodzi o to, że ta taśma powoduje delikatne pulsowanie w naklejonym miejscu
.
Karoca napisał(a): ps. u mnie podstawa to kolagen z colway na twarz i doustnie, tak wierze bo widze, że działa oj bardzo!:)
edit naklejałam na zmarszczki....ja nie mam zmarszczek ino taką miko linię na czole
JaneDoe napisał(a):Co myślicie o popularnych ostatnio masażerach do twarzy ? Macie taki może ? Czy polecacie jakiś konkretny? Ja z ciekawości kupiłam taki jadeitowy wałeczek i muszę przyznać, ze masaż takim zimnym wałeczkiem jest baaaardzo relaksujący. Nawet jeśli okaże się, że sam masaż nie daje jakichś spektakularnych efektów, to jest to na tyle odprężające ( zwłaszcza jak "rolkuje się" pracując z domu, przed kompem ), że jestem zadowolona z zakupu.
JaneDoe napisał(a):Co myślicie o popularnych ostatnio masażerach do twarzy ? Macie taki może ? Czy polecacie jakiś konkretny? Ja z ciekawości kupiłam taki jadeitowy wałeczek i muszę przyznać, ze masaż takim zimnym wałeczkiem jest baaaardzo relaksujący. Nawet jeśli okaże się, że sam masaż nie daje jakichś spektakularnych efektów, to jest to na tyle odprężające ( zwłaszcza jak "rolkuje się" pracując z domu, przed kompem ), że jestem zadowolona z zakupu.
Powrót do Zdrowie, wygląd, świadomość ciała
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości