Jeszcze nie wiem czy polecam, bo nie czytałam, ale dostałam dwie książki w prezencie i chciałam Wam je pokazać.
Pierwsza to
Praca z energią. 111 ćwiczeń wzmacniających Twoje wibracje.Co ciekawe, kiedyś oglądałam w internecie tę książkę, a po jakimś czasie właśnie dostałam ją w prezencie. Nie czytałam jeszcze, ale już przeglądając zawartość muszę stwierdzić, ze jest dość ciekawa. Znajdziemy w niej właśnie tytułowe 111 ćwiczeń pozwalających wspinać się coraz wyżej wibracyjnie. Ponadto każda wibracja jest nazwana i fajnie opisana. W książce znajdziemy też różne metody na pracę z czakrami wraz z opisem tych czakr, co mnie od razu do niej przyciągnęło. No i oczywiście cudne afirmacje idealne na nagrania programowań umysłu - dopasowane do każdej wibracji.
Nie jest to książka, którą czyta się od razu. Po prosu zagląda się do tych ćwiczeń, np. raz dziennie albo raz w tygodniu, albo zależnie od wibracji.
Teraz zabieram się w końcu za Potęgę Teraźniejszości, którą odkładałam od X czasu, ale na pewno zacznę w końcu dobierać się do tej i wtedy będę mogła napisać coś więcej.
Macie? Znacie? Planujecie kupić? Co sądzicie?
Kolejna sprezentowana mi książka to
Kwantowa miłość dr Laury Berman.
Każdy kto mnie zna, ten wie, że uwielbiam kwanty i w tej kwantowej świadomości obracam się od półtora roku. Też już tę książkę gdzieś widziałam i myślałam o niej, ale jakoś z miłości związkowej nie robiłam priorytetu odkąd właśnie zajęłam się kwantowością więc nie kupowałam jej. Ale myślałam, że fajnie byłoby mieć kolejną pozycję kwantową na półce. I oto jest. Książka jest gruba. Z tego co przejrzałam pobieżnie, poświęcona jest właśnie tworzeniu związków, przyciąganiu związków, życiem w związku pod kątem kwantowości. Porusza też tematy seksu. Wydaje się być i dla singli, i dla osób w związkach, i dla tych którzy chcieliby w nim być. Ale tak jak piszę - przejrzałam pobieżnie i nie mogę powiedzieć "Tak, to jest dobra książka kwantowa o miłości". Na razie nie czuję potrzeby czytania jej, choć na pewno jak zmniejszy mi się kolejka książek to zajrzę do niej z ciekawością.
Nie wiem czy polecam - na razie pokazuję, że taka oto jest. Wiem na pewno, że kwanty nie są dla wszystkich.
Macie? Znacie? Planujecie kupić? Co sądzicie?