UWAGA!
Wiecie, że ja już raczej odeszłam od PP podstawowego i raczej nigdy nie byłam zadowolona z książek, które jako pierwsze trafiły w moje ręce, kiedy byłam jeszcze nowicjuszką. Wiedza była tam niekompletna, częsta zostawiała frustracje itp. Wiem jednak, że nie mogę kompletnemu nowicjuszowie wrzucić kwantów albo pozycji o dwupunkcie, bo jestem zdania, że dwupunkt jako najwyższe narzędzie, nie jest dla nowicjusza.
A przechodząc do rzeczy - mam wspaniałego kolegę, który na pewno ma 100% świadomość, że sami jestesmy odpowiedzialni za swoje życie i sami bierzemy za nie odpowiedzialność. Ma 100% świadomości, że nasze myśli mają ogromne znaczenie. I ma takie samo podejście do "Boga" jak ja. Kiedy tylko to słyszałam od razu wiedziałam, że mozna go świetnie wprowadzić w tematykę PP i pozwolić mu wykorzystać to co czuje jego serce. Chciałabym mu sprezentować jakąś książkę, ale... nie wiem jaką

Ja już dość daleko popłynełam w temacie.
Może Wy coś polecicie? Chciałabym aby książka była konkretna, zawierająca odpowiednią wiedzę i potrzebne informacje, ale zarazem była lekka i z przyjemnością się ją czytało.
Odpada seria "Sekrety i bzdety" Rhondy Byrne, Murphy i niestety Hicksowie - ni hu hu, że znajdę całą serię w tydzień

Poratujcie

Czy Potęga Teraźniejszości by się nadawała?
Mam ją, ale jeszcze nie czytałam

Może coś z Huny?