Być może już coś takiego stosujcie, ja jeszcze na forum się z tym nie spotkałam, dlatego pomyślałam, że fajnie byłoby to rozprzestrzenić. Mowa o… blogu!

Metoda ta jest bardzo podobna do Księgi Pozytywnych Aspektów, Dziennika Wdzięczności i zeszytu na to co chcielibyśmy przyciągnąć – naraz!
Jak dobrze wiemy, kiedy piszemy o tym co chcielibyśmy przyciągnąć, ale w formie takiej jakbyśmy JUŻ to mieli i autentycznie czujemy się jeszcze lepiej pisząc to, wzbudzamy w sobie niesamowicie pozytywne wibracje. Potem, kiedy się to czyta i wczuwa się w to na maxa, również te emocje zostają pobudzone. A jak wiadomo, wtedy następuje materializacja.
Jeśli chodzi o mnie, to komputer jest moim narzędziem pracy więc często z niego korzystam (dlatego tak szybko reaguje na to, co dzieje się na forum

Kto mnie zna, ten wie, że jestem raczej antytechnikowa, wszystko robię dla funu i testu. Aczkolwiek nigdy nie przepadałam za technikami pisanymi i bardzo szybko je przerywałam jeśli nie są one jednorazowe. Z blogiem sytuacja jest inna. To coś w rodzaju internetowego pamiętnika – nie trzeba pisać go codziennie, nie trzeba się do znudzenia powtarzać, nie jest to wymogiem. Piszemy kiedy mamy wenę, ochotę, kiedy coś się wydarzy. Blog służący przyciąganiu, jak wiadomo ma polegać na tym, że piszemy o tym co chcemy, ale tak jakby to się już wydarzyło, ładujemy w to całą radość z tego idealnego życia, którym żyjemy. Sprawia to, że pisanie przyciągającego bloga jest naprawdę świetną zabawą.
Zakładamy bloga, zamykamy go dla wszelkich innych osób – można założyć hasło albo np. na bloggerze zastrzec sobie, że blog widoczny jest tylko dla autora i zablokować odnajdywanie go przez wyszukiwarki (ja posiadam właśnie na bloggerze i polecam tę platformę). Warto popracować trochę nad jego wyglądem, aby wyglądał tak, jakbyśmy rzeczywiście prowadzili autentycznego, publicznego bloga w którym opisujemy nasze cudowne życie – powinien być czytelny, mieć archiwum, może jakieś dodatki, ładny wygląd. Ja babrałam w HTML i CSS nad wyglądem swojego przyciągającego bloga do 4 nad ranem. Jestem perfekcjonistką i musi wyglądać idealnie

Kolejnym krokiem jest po prostu pisanie

Piszemy o naszym wymarzonym życiu, ale w takiej formie jakbyśmy już takie życie mieli. Możecie pisać o świetnej pracy, podróżach, imprezach, cudownym związku, przygotowaniach do ślubu, o tym jak urządzacie mieszkanie, jak wybieracie meble itp. Co tylko chcecie. Można pisać o tym jak wygląda Wasza relacja, jaki jest Wasz facet, Wasza kobieta. Opisując Wasze wymarzone związki, automatycznie pokazujcie jaka jest Wasza druga połówka. Piszecie tak jakby to się już działo, jakbyście to przeżyli – jest jeden czas w tym świecie, a mianowicie TERAZ, ale w przyciąganiu liczą się emocje więc ładujcie w te posty jak najbardziej pozytywne emocje! Piszcie tak jakbyście pisali bloga, nie pamiętnik, piszcie tak jakbyście mieli czytelników.
Pisanie takiego bloga MEGA podnosi wibracje i naprawdę bardzo mocno wczuwa w to, co chcemy przyciągnąć.
Uważam też, że jest to nowocześniejsza i lepsza wersja wszelkich dzienników i ksiąg. Oprócz tego, że działa identycznie jak BOPA i Dziennik Wdzięczności, jeśli chodzi o pobudzenie wibracji, ma także takie plusy jak:

Swojego bloga piszę od niedawna, ale widzę jak Wszechświat się ze mną synchronizuje

Polecam, Scarlett