Druga grupa Anunnkai-Attas idzie przez świat ze światłem. Członkowie tej grupy wznoszą świadomość człowieka, walczą z terroryzmem, zakłamaniem, manipulacją. Obie te grupy inkarnują się w ciałach ludzkich. Posiadają też swoje astralne formy i potrafią przenikać w tej formie w życie człowieka. Łatwo się domyśleć, że obie te grupy budują na świecie dwie potężne energie: dobra i zła.
W Starym Testamencie na każdym kroku spotykamy dużą ilość krwawych wydarzeń, przypisywanych Bogu... bogom...? krwawe ofiary, wojny. Ciężko zrozumieć o co właściwie tam chodzi, po czyjej stronie jest racja i komu przypisywać taki bieg wydarzeń?
"...A w owych czasach, również i potem, gdy synowie boży obcowali z córkami ludzkimi, byli na ziemi olbrzymi, które im one rodziły. To są mocarze, którzy z dawien dawna byli sławni..." (1 Mojżesz 6:4)
Mojżesz prowadził grupę Żydów z pod jarzma faraona, prosił aby przestrzegać słów Boga-Jedynego i Boskich Przykazań. Również w księdze Samuela znajdujemy opisy walk z olbrzymami mającymi po 6 palców u rąk i nóg.
"...potem była jeszcze jedna walka w Gat. Był tam pewien mąż ogromnego wzrostu, mający po sześć palców u rąk i nóg, czyli razem dwadzieścia cztery, który także wywodził się z rodu olbrzymów..."
Mojżesz prze wielu jest uznawany jako jeden z grupy Anunnaki Attas.
Wiele ras w czasach biblijnych walczyło o wyzwolenie z pod jarzma nieprzyjaciół. Dużo poległo z rąk Davida. Pozostała po tamtych czasach historia zabicia przez Davida olbrzyma Goliata i jego dziękczynna pieśń.
"...Gdy Pan wyrwał Davida z ręki wszystkich jego nieprzyjaciół, i z ręki Seula, przemówił on przed Panem słowami następującej pieśni Pan jest opoką moją i twierdzą moją i wybawicielem moim. Bóg skałą moją, rogiem zbawienia mojego, schronieniem moim i ucieczką moją, wybawicielem moim, który mnie od przemocy wybawia..." (2 Samuel 22: 1-3)
Czytając samą Biblię nie łatwo zrozumieć wszystkie te zależności i ich wpływ na losy człowieka. Jest zbyt dużo luk, brakuje nam wiedzy aby móc powiązać wszystkie biblijne zdarzenia. Znamy dobrze biblijne stworzenie mężczyzny Adama i jego żony Ewy utworzonej jego własnego żebra. Mieli potomstwo, 2-ch synów a ich syn wziął sobie żonę ale...skąd Kain ją wziął ... skoro na świecie była tylko jedna kobieta, jego matka Ewa? Skąd olbrzymi...?Można przytaczać wiele takich przykładów i nigdy nie znajdzie się na nich logicznej odpowiedzi. Sama Biblia w tym miejscu nie wystarcza.
Kiedy stworzono Adama i Ewę Ziemia była już zamieszkała przez wiele różnych ras, mieszanek z dalekich planet, zostali oni wszczepieni w Ziemię. Anunnaki uczynili ich własnymi niewolnikami.
Źródło :
http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_ ... nnaki.html