Adrian napisał(a): Ale co do tej kwestii można to poruszyć w innym wątku jeśli jest to temat dla Was ciekawy, a i ja może się czegoś dowiem i nauczę

Tu trzymałbym się kwestii wpływu ciągów na ludzkie życie.
No nie wierzę!

Już Cię kocham, mamy osobę, która wie, że na nowe tematy piszemy w nowych wątkach, a nie chce robić offtopów
Widać, że prowadzisz swoją stronę, bo rozumiesz sens porządku w takich miejscach

A wracając do Grabovoja i PP.
Całkiem niedawno trafiłam na zagranicznych stronach o PP na coś naprawdę mocnego. Coś, o czym raczej mało mówi się na polskich stronach lub książkach o PP, jakie zostały przetłumaczone na język polski. Niestety jeśli chodzi o PP to Polska jest bardzo uboga w materiały poświęcone temu zjawisku i jeśli ktoś sam nie kopie i nie drąży to zostaje z połowniczną wiedzą, a to nie przyniesie rezultatów bądź trwałych rezultatów na dłużej. Kiedy weszłam na amazon i zobaczyłam książki o PP dostepne zagranicą to wcale nie byłam zdziwiona, że w Polsce tak mało się wie. Jest to dość niszowa tematyka w naszym kraju i do tego naprawdę mamy mało pozycji czy youtuberów opowiadających o tym. 80% ludzi, którzy interesują się PP, na pytanie czym jest prawo przyciągania, odpowiedzieliby Ci: Sekret! No to nie ma się co dziwić, że PP kuleje. Poza tym, i to trzeba niestety przyznać, polska mentalność tak bardzo różni się od np. mentalności amerykańskiej, że z naszym nastawieniem i skłonnością do prześcigiwania się w tym kto ma gorzej (co też zdarza się zauważyć na forum), nie jesteśmy w stanie "puścić" i "otrzymać".
Ale zaczynam już offtopować więc szybko wrócę do tematu. Trafiłam na coś mocnego o PP na zagranicznych stronach, postanowiłam, że zobaczę jak to z tym jest, po czym manifestacja nastąpiła po 24h, czyli bardzo szybko. Zwłaszcza, że to, co chciałam zmanifestować, część użytkowników nazwała by "czymś dużym" (ja nie lubię rozgraniczać manifestacji na duże i małe). Jak znajdę czas i ubiorę myśli w słowa, to pewnie napiszę o tym coś więcej. Na razie wiedzą tylko osoby, które testują to ze mną

To samo z Grabovojem. Gdzieś o tym usłyszałam, zaczęłam kopać. Na polskich stronach było o tym mało więc zaczęłam na zagranicznych. Wszystko to służy przetestowaniu, sprawdzeniu. PP działa bardzo silnie dzięki naszym przekonaniom i wierze. Jeśli ktoś uwierzy, że tańcząc nago przy świetle księżyca przy jeziorze Gopło będzie w stanie coś mu zmanifestować to tak się stanie. A ludzie robią to raczej po to, by sobie pomóc.
Znajdą się tutaj ludzie, którzy powiedzą Ci "Wow, ta technika działa!". Ja jednak nigdy w życiu nie powiedziałabym, że technika działa. Bo działamy my, a technika jest tylko pomocą. I tak jest z każdą techniką i każdą metodą.
W tej chwili mogę wymyslić sobie sama jakąś technikę, napisać ją na forum, twierdząc, że znalazłam ją gdzieś i jest MEGA SKUTECZNA, a większość forum ją wypróbuje i Ci, którzy potrafią stosować PP, napiszą, że ona działa, a ci którzy są sceptyczni lub nie potrafią na 100% stosować PP, powiedzą, że coś nie wychodzi. Tak będzie z każdą techniką

Ale one zawsze będą, bo są pomocne w manifestacji, jakiekolwiek by one nie były.
A co do linku, który podałeś... Wpadłam na niego już pierwszego dnia, kiedy szukałam czegoś o Grabovoju. Ale nie uważam tego za istotne. Nigdzie w wątku nie jest napisane, że tymi ciągami można kogoś wskrzesić, nie pobiera się też opłat za ich użytkowanie więc testujemy sobie za darmo i nie szkodzą one niczym, mogą jedynie pomóc.
To trochę jak z Jerry'm Hicksem. Miał na co dzień kontakt z Abrahamem, razem z Esther jeździli po świecie i uczyli o PP, ale sam zmarł na raka. Dlaczego? Dziś potrafię to wyjaśnić, bo na dwupunkcie zostały mi wyjaśnione inne mechanizmy działania świata, niż te, które znałam wcześniej. Co jednak nie oznacza, że skoro Jerry nie pomógł sobie PP, to ono nie działa lub nauki, które głosił z Esther i Abrahamem są nieprawdziwe, bo tak się składa, że Abraham, mimo swojego ciężkiego i dziwnego języka, wykłada PP jako jeden z najlepszych duchowych nauczycieli. I moim zdaniem, książki Hicksów są jednymi z lepszych książek dostepnych w Polsce, choć teraz wiem, że i tak wiedza w nich zawarta nie jest kompletna

Ale tak naprawdę człowiek uczy się całe życie i nie może stać w miejscu.
Ciągi mogą jedynie wzbudzić nadmierne oczekiwania, ale to robi każda technika, bo ludzie nie potrafią w technice zastosować najważniejszego elementu - prawa przyciągania w pełnej krasie

Kiedy potrafisz pracować swoim rozumem, zrobisz z niego pożytek

Adrian, znajdź, proszę, posty użytkowniczki Black. Żebyś nie padł na zawał, to nie radzę wchodzić w wątek zbiorczy o miłości

Ale zacytowałam jej posty między innymi tu:
viewtopic.php?f=3&t=613Tam pisze między innymi jak i dlaczego działają lub nie działają techniki i wspomina o całym szeregu istotnych w PP elementów. Jak masz ochotę, rzuć też okiem na historię jej przemiany w poddziale "Nasze historie"