Jeśli chodzi o zmianę negatywnych myśli, to podobnie jak renata17031 stosuję metodę poważnej rozmowy z moim umysłem

Nie oszukujmy się, często jest to po prostu zwykły opierdziel, no bo jak to, ja wcale nie chcę czuć się przygnębiona, więc bez żadnych takich

Poza tym na obecnym etapie mojego życia w końcu czuję tę pewność, że to ja kreuję swoją rzeczywistość, a przede wszystkim zasługuję na życie życiem wymarzonym już TERAZ, a więc nie chcę funkcjonować w stanie zawieszenia i oczekiwania na to przysłowiowe lepsze jutro. Ja po prostu chcę tego już teraz i właśnie w chwili jakiegoś drobnego kryzysu przypominam sobie o tym wszystkim i w moim przypadku takie zdroworozsądkowe podejście zdaje egzamin. Zawsze uważałam, że szczera rozmowa jest sposobem rozwiązania wielu problemów. I metoda ta zarówno w relacjach międzyludzkich jak i z samym sobą może zdziałać prawdziwe cuda.
Oprócz tego, od pewnego czasu upodobałam sobie dziękczynne podejście do życia

Takie skupienie się na wszelkich pozytywnych rzeczach, pozwala skutecznie odwrócić uwagę od negatywnych myśli. Serio, kiedy dopada nas kryzys warto przekierować myśli na cokolwiek co sprawia nam radość, co nam się podoba, może to być dosłownie wszystko. Ja wtedy np. rozglądam się dookoła siebie i zwracam uwagę na wszystko co mi się podoba. Np. ostatnio wracając z pracy dziękowałam, że chodzę drogą wzdłuż której rosną piękne zielone drzewa. I tak skupiałam się na tych pięknych widokach, doceniłam, że w środku miasta mam takie zielone miejsce, a do tego to słońce, cieplutki wietrzyk, intensywnie błękitne niebo no bajka po prostu

Przetestowałam to już wiele razy, działa naprawdę super i fajnie podnosi wibracje
Od dłuższego czasu mam naprawdę fajne wibracje, ale kilka dni temu ni z tego ni z owego dopadło mnie jakieś przygnębienie, rezygnacja i ogólny spadek nastroju. Na początku miałam z tym nic nie robić, no bo przecież nie jestem jakimś emocjonalnym robotem i ok, mogę co jakiś czas poczuć się gorzej, ale za chwilę pomyślałam sobie: moment, ale ja wcale nie chcę tak się czuć, nie jest mi to do niczego potrzebne. Zastosowałam powyższe metody, powiedziałam sobie to i owo i przeszło! Super jest czuć się super