Siedzę w pracy i trochę mi się nudzi, wpadłam na pomysł na post. Nie wiem czy było już gdzieś o tym mówione czy nie, ja bynajmniej odkąd na forum jestem to nie pamietam (a może zapomniałam) albo nie trafiłam nigdy na te posty.
Mianowicie interesuje mnie... jak radzicie sobie ze skupianiem się na tym czego chcecie? Bardziej chodzi mi o to, ze np jeżeli macie jakiś gorszy dzień albo dopiero zaczynacie pracować z jakimś tematem (dajmy nawet na to, ze chcecie poprawić kondycję swoich włosów) to jak radzicie sobie ze skupieniem się na tym wariancie rzeczywistości, który chcecie, jak radzicie sobie z tymi błądzącymi myślami?
Moim sposobem, który działa na mnie jest to, ze w głowie mówię sobie coś w stylu:
„Wybieram wariant rzeczywistości/Przechodzę do rzeczywistości w którym/której mam piękne, zdrowe włosy” albo też lubię sobie mówić: „Jestem w rzeczywistości, w której mam piękne, zdrowe włosy”
Drugim moim sposobem jest też w sumie typowy ochrzan umysłu w stylu, ze co on odpierdziela, ze przecież nie na tym chce się skupić, ze mój wymarzony wariant rzeczywistości jest inny itd
Jak jest u Was? Jakie macie sposoby na skupianie się na tym, czego chcecie? A może nie macie wcale, bo nie sprawia Wam to żadnego problemu? Jestem ciekawa Waszych odpowiedzi.
Ściskam cieplutko i życzę udanego popołudnia