okrutny napisał(a):nieszczęśliwi ludzie nie mają dostępu do "szczęśliwych" myśli, nawet jak im się uda na siłę myśleć pozytywnie to i tak wibracja dominująca wszystko popsuje.
Bo nie da się na siłę myśleć pozytywnie. Wiem, że nie jesteś stałym czytelnikiem tego forum, ale podświadomości nie da się oszukać, o czym często pisaliśmy. Wszelkie tego typu zabiegi są chwilowe albo są zwykłym siłowaniem się.
Naukowo udowodnione jest, że wszelka afirmacja przyswaja się po minimum 21 dniach. Jeśli to nie podziała (bo to MINIMUM - w PP nie ma pewników, gdyż to kwestia indywidualna), to należy to kontynuować metodą 21 dni programowania, 7 dni przerwy itd. (info na świeżo, z ostatniego szkolenia na którym byłam).
Ponadto to nie podświadomość jest odpowiedzialna za przyciągnięcia, a nadświadomość (zwana "Wyższym Ja", "Wyższą Inteligencją"). Podświadomość jest naszym sługą. Jeśli zapewnimy ją o czymś albo już jesteśmy o tym przekonani, wówczas nadświadomość spełnia to natychmiast, gdyż wszystko co najlepsze po prostu nam się należy.